Kohta 1

Kohta 2

Kohta 3

Kohta 4

Ohjaava opettaja on mukana näyttökeskustelussa mobiilin välityksellä. Tämä on järkevää esimerkiksi silloin, jossa näyttö on annettu toisella paikkakunnalla kuin missä oppilaitos sijaitsee.

Opiskelijan työssäoppimisen aikana tuottamaa materiaalia sijoitetaan pilveen ja arvioijat perehtyvät materiaaliin ennen arviointikeskustelua. Osaamisen arviointia varten tarvitaan osaamisesta monipuolisesti erilaista näyttöä. 

Ennen arviointikeskustelua tutustutaan työssäoppimisjaksoon valitulta alustalta löytyvään näyttöön. Näyttömateriaali voi olla esimerkiksi video, kuvia tai tekstiä blogissa. 

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ja arvioinnin kriteerit löytyvät näppärästi MobiTOPista. Arviointikeskustelu voidaan toteuttaa mobiilisti. Työssäoppimisen aikana mobiiliin kertyy osaamista osoittavaa digimateriaalia.

Osaamisen arviointi

Arviointikeskustelussa mukana ovat ohjaava opettaja, opiskelija ja työpaikkaohjaaja tai näytön vastaanottanut työpaikan edustaja. Opiskelija osoittaa, että millä tasolla ammattitaito suhteessa ammattitaitovaatimuksiin on. Arviointi perustuu aina opetussuunnitelman ammattitaitovaatimuksiin ja arvioinnin kriteereihin.


Sivut: Yrityspalvelu Kunnari & Juotos